Stiftelsen Dal-Västra Värmlands Järnväg, DVVJ söker en lokförare tillika säkerhetsansvarig

Stiftelsen Dal-Västra Värmlands Järnväg, DVVJ ägs idag av Bengtsfors och Melleruds kommuner. Stiftelsen bildades år 1986 med ändamål att bibehålla och utveckla järnvägstrafiken på Dal-Västra Värmlands Järnväg. De första åren utfördes sommartrafiken mellan Bengtsfors och Mellerud av SJ på uppdrag av DVVJ. Vi startade också uthyrning av ett antal dressiner.1990 gick Årjängs kommun in i vår dressinverksamhet vilket utvecklade dressintrafiken mellan Bengtsfors och Årjäng. Efter att monopolet på järnvägstrafik avskaffats, ansökte DVVJ om eget trafikeringstillstånd vilket beviljades år 1996.

I dag kör vi godstrafik mellan Mellerud och Billingsfors i samarbete med Green Cargo och under sommarmånaderna turisttrafik med motorvagn mellan Bengtsfors och Mellerud med anslutning till kanalbåtarna på Dalslands Kanal. Vi utför också växlingsarbete och lokförartjänster åt andra järnvägsföretag.

Vi söker nu en ansvarsfull erfaren lokförare som också kommer vara säkerhetsansvarig för DVVJ:s verksamhet. I arbetsuppgifterna förekommer även växlingsarbete.
Som säkerhetsansvarig kommer du ansvara för att DVVJ:s säkerhetsstyrningssystem uppfyller ställda lagkrav och vara kontaktperson gentemot Transportstyrelsen och Trafikverket. Har du andra kunskaper inom järnvägens områden är detta meriterande.

Tjänsten är heltid med placering i Bengtsfors.

Innan du blir anställd kommer du att genomgå läkarundersökning.

För att söka tjänsten behöver du ha lokförarbevis och B-körkort

DVVJ har kollektivavtal med SEKO Spårtrafik

 

Välkommen med din ansökan till

DVVJ
Att: Frank Hagman
Box 14
666 21 BENGTSFORS

styrelse@dvvj.se

 

Kontaktinformation:
Ordf. Frank Hagman  070-9377805
Lokförare Tommy Erlandsson  070-9377804

Gilla oss !
Vädret i Bengtsfors