top of page
DSC09640.JPG

Dressin

Sätt fart på ditt naturäventyr med en unik och avkopplande upplevelse - trampa dressin! Mellan Bengtsfors och Kyrkerud i Årjäng har vi en järnväg som tar dig nära vildmarken och långt bort från vardagen. Njut av friheten där du susar fram genom landskapet, utmed små skogstjärn och stora sjöar. Börja planera redan idag!

 

En dressintur är ett avkopplande nöje för alla åldrar!

Enkeldressin

Enkeldressin är för 1- 2 personer. En som trampar och en som åker med. Ett mindre barn får plats på bänken ihop med en vuxen.
Enkeldressinen väger 60kg.

Tandemdressin

Tandemdressin är för 2 – 3 personer. Två som trampar och en som åker med. Ett mindre barn får plats på bänken ihop med en vuxen. Tandemdressinen väger 90 kg.

Dressinbanan

Hela sträckan mellan Bengtsfors och Kyrkerud (Årjäng) är 50 km.

Kiosk finns på Silverlake Camp i Kråkviken, medan lanthandel och restauranger finns i Gustavsfors.

Längs vägen finns flera rastplatser och övernattningsmöjligheter.

Avstånd från Bengtsfors:

  • Kråkviken 16 km

  • Gustavsfors 24 km

  • Blomskog 38 km

  • Kyrkerud (Årjäng) 50 km

banprofil.gif
karta_dressin.jpg
Vanliga frågor

Vanliga frågor

Får man ta med sin hund? Det är upp till hundägarna att avgöra vad sin hund klarar av. Men man bör veta att cykla dressin är inte ljudlöst och vissa hundar kan tycka det är lite obehagligt. Men kom gärna och testa några meter innan ni bestämmer er för att ta med er hund.

Måste barn ha hjälm? Nej det är inget krav men en rekommendation, att cykla dressin är inte 100% riskfritt, men följer man våra säkerhetsregler ska detta inte vara ett problem.

Får man dricka alkohol under turen? Vi avråder all förtäring av alkohol just på grund av säkerhetsriskerna som kan uppkomma. Ser vi att någon är för berusad så kommer vi inte att skicka ut denne på spåret.

Måste man cykla hela vägen? Nej det måste man inte, många av våra kunder cyklar ungefär halva sträckan innan man vänder sin dressin och cyklar tillbaka. Ett annat alternativ är att boka transport av dressinen (tillkommer en transportavgift) och sedan ta bussen tillbaka.

Finns det café eller butik efter sträckan? Mellan Bengtsfors och Gustavsfors så har du Silverlake där du kan köpa vätskepåfyllning och glass. I Gustavsfors finner du en matbutik, café och restauranger. Mellan Gustavsfors och Årjäng så rekommenderar vi att du packar med mat/dricka då naturen är den närmsta butiken.

Hur blir det med möten av andra dressiner? De dressiner som kommer ifrån Bengtsfors har företräde, vilket betyder att de som cyklar ifrån Årjäng behöver lyfta av sin dressin från spåret och släppa fram de mötande.

Finns det någon toalett efter sträckan? Det finns toalett på Silverlake, Kråkviken (utedass), i Gustavsfors samt på stationen i Årjäng.

bottom of page